Doç. Dr. Elif
Bengü
DENETİM KURULU ÜYESİ
Doç. Dr. Elif Bengü, 2000 yılında lisansüstü eğitimini Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bölümü’nde aldıktan sonra bir yıl uzaktan eğitim alanında hizmet veren bir şirkette eğitim danışmanı olarak çalışmıştır.
Uzaktan eğitim alanında kendini geliştirmek amacıyla Amerika’nın Ohio eyaletinden bulunan Cincinnati Üniversitesi’nde Eğitim Programcılığı ve Öğretim Teknolojileri alanında master’ını tamamlamış ve aynı üniversiteden doktora derecesini almıştır.
Doç. Dr Bengü, 2009 yılında Kentucky eyaletinde bulunan Kentucky Üniversitesi’nde Uluslararası Ofis’te danışman olarak çalıştığı esnada küresel iletişim, gönüllülük, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşması konularında çalışmalar yapmıştır.
Doç. Dr Bengü, 2016 yılında Abdullah Gül Üniversitesi’nde Öğrenme ve Öğretme Birimi (CeLT)’ni kurmak üzere görevlendirilmiştir. Koordinatörlük göreviyle birlikte üniversitenin eğitsel işleyişine destekte bulunmakta ve mühendislik, mimarlık ve işletme bölümü öğretim üyeleriyle çalışarak derslerini aktif öğretme metotları başta olmak üzere farklı yenilikçi yöntemler kullanarak yeniden yapılandırmalarına destek olmaktadır.
Doç. Dr Bengü, 2021 yılında Küresel Sorunlar ve Sorumluluklar Müfredatının koordinatörü olmuş ve disiplinler arası öğretim üyelerinden oluşan bir ekiple Birleşmiş Milletler’in sunduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 2016 yılından beri lisans düzeyinde dersler tasarlamaktadır. Kendisi aynı zamanda Yükseköğretim Çalışmaları Yönetim Kurulunda yer almaktadır.
Doç. Dr. Bengü, akademik çalışmalarının yanında 2021 yılında Gedik Üniversitesi&Yükselen Çağ Wellbeing Akademi’nden Wellbeing Uzmanlığı ve aynı yıl Zeynep Aksoy’dan Reset Uzmanlık Eğitmenliği ve Prof. Dr. Zümra Atalay’dan MBSR (Mindfulness Temelli Stres Azaltma) eğitimi almıştır. Doç. Dr. Elif Bengü, çeşitli yükseköğretim kurumlarında öğrencilere ve personele ve bilimsel kongrelerde katılımcılara yönelik wellbeing atölyeleri düzenlemektedir. Kendisi şu esnada yükseköğretim kurumlarından wellbeing ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada Quidriple Helix Modeli’nin uygulanması konularında çalışmalar yapmaktadır.